Vzhledem k tomu, že na mě Konvektikl vychází tak jednou za 6 let, velmi pečlivě jsem vybíral, kam bratry beru. Jedna moje část je velmi konzervativní a tak nepíšu nic dopředu, nedávám srazy mimo srazový čas a snažím se držet v Praze, takže nikoho netahám (až na výjimku), třeba do Strašnic, Kobylis, nebo Počernic.
Takže jsme se, už jako po několikáté potkali na schodech sv. Ludmily na Míráku. Protože jsme tady v okolí už všude byli, ani zkušení bratři nevěděli, kam je zavedu. Po cestě jsme ochutnali „domácí“ produkci Ber8, lehoučké, pitelné pivo a na rozdíl od premiéry se dalo i docela pít.
Nu Beer bar se specializuje na česká craftová piva, výběr je poměrně pestrý, na čepu je cca 20 piv, i když někdy rozdílné kvality. Pokud ale pivo nechutnalo, byla to spíše chyba v pivovaru, než v ošetření piva. Celému baru vládla hezká a komunikativní slečna slovenské národnosti, jejíž výslovnost přiváděla, paradoxně tu starší část naší společnosti k šílenství. Dokonce začali padat návrhy na společnou procházku lesíkem. Slečna naštěstí zachovala důstojnost sobě i nám!
Jídla byla spíše barová, hamburgery, klobásy, párky, hranolky. Ale bratři se netvářili nijak nespokojeně. Na počest slečny jsme popili borovičku a vodku s pepřem. Stanovili definitivní datum degustace vodky … to si už nepamatuji. A shodli jsme se na tom, že si cca 40 % našich setkání nikdo nepamatuje. Spořádaně jsme se rozešli do domovů (tedy já jo). Už se těším na 100. Konvektikl, který bude příště!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
9 | 3 | 2 | 3 | 3 | 2 | 4 | 26 | |
![]() |
7 | 4 | 2 | 3 | 2 | 2 | 3 | 23 | |
![]() |
8 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 30 | |
![]() |
* | 8 | 5 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 30 |
![]() |
8 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 4 | 26 | |
![]() |
8 | 3 | 3 | 2 | 2 | 3 | 3 | 24 | |
![]() |
48 | 23 | 15 | 18 | 16 | 17 | 22 | 159 |
06. dubna 2018 v 14.34
159 bodů a hezké dělené 40 místo. Zajímavé je srovnání s dalšími hospodami na stejném místě. Například Pivnice u bazénu podobných kvalit tehdy zdaleka nedosahovala. Také si všimněte trojek u obsluhy. Ta holka byla fakt milá a snažila se. Její kolega za pípou jí skvěle sekundoval. Pro mne jednoznačně na 5. Jídlo klasické barové, jak píše bratr Icen. V nabídce burgerů mi chyběl „klasik“. Na něm se teprve pozná, jaké maso majitel zvolil a jak mistrně svou nabídku myslí. Co naplat, maso dělá až 80% chuti burgeru! Pokud držíte v nabídce výhradně pálivé a ochucené omáčky chuť masa to razantně potlačí.
28. dubna 2018 v 16.40
Pro mne bylo nejsmutnější překvapení, že je možné si ještě v roce 2017 na jaře otevřít bar, kde je ukrutně cítit vyjetý olej z frťáku ??? Pro mne naprosto nepochopitelné a je to veliká škoda, neb jinak je to místo celkem pivku zaslíbené. No nic méně dokud si tam nezařídí v kuchyni pořádnou digestoř, tak mne tam neuvidí si sednou byť jen na jedno…
17. února 2020 v 12.43
Pro mne to je skvělá hospoda, která by si možná zasloužila místo v první patnáctce. Výborný výběr výborných piv, to především. Holt se ta naše kalibrace asi fakt mění. A taky hraje roli cosi jako opinion maker. Prostě někdo za večer pořád dokola opakuje svou individuální výtku (kterou s ním v tu chvíli nikdo nesdílí), a ostatním je pak druhej den při hodnocení blbý ustřelit moc nahoru. No, ale kvůli hodnocení to neděláme. Scházíme se, abychom mohli sedět a čumět na ty vaše naše blbý ksichty..