O návštěvě letos otevřeného pivovaru Hostivar jsem uvažoval již při svém posledním (a zároveň prvním) konventiklu. Teprve čtvrt roku otevřený podnik si prakticky od začátku získal plno zákazníků a například těsně před začátkem prázdnin bylo téměř nemožné si sednout ke stolu bez předchozího objednání.
Sraz jsem volil tak, aby jsme si mohli dát zahajovací pivo v pivnici U chmelového věnce, klasické čtyřky, kde se občas zastavuji cestou z práce. Točený Kácov, tentokrát i kulturní vložka… Pouze Ti, kteří chodí pozdě byli ochuzeni o živou produkci českých hitů, jako jsou třeba Stánky apod. Přechod k autobusové zastávce zpříjemně narozeniny slavící bratr Padoleaf svojí termoskou, jež v sobě ukrývala ledově vychlazenou polskou vodku (vše nejlepší a děkujeme).
Nový, moderně pojatý objekt již z dálky láká svojí za sklem umístěnou nerezovou varnou. Již od otevření jsou mými favority světlé 11° a 15° IPA. To se potvrdilo i tentokrát. Tyto dvě piva doplňovala polotmavá 12° (taková průměrná) a čerstvě navařený weissbier (neurazil, nenadchnul). Co nadchlo byl na Pochoďákovo doporučení ochutnaný „Šrolův kořeněný špek na hobliny krájený“. A i ostatní jídla nezklamala. Zato rozporuplnější byla obsluha. Jedna slečna milá, ochotná, druhou to zjevně nebavilo… A vcelku panující chaos, kdy nás celkem obsluhovali 4 lidi, ale občas přinesli něco jiného (přeci jenom mezi salátem s lososem a grilovaným lososem rozdíl je) o 2 hodiny čekajícím Forbbidenovi na krkovičku ani nemluvě. No, snad se to v budoucnosti zlepší, protože jinak jde o příjemný podnik, kde se rád třeba cestou z práce zastavím.
Vapegr.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
8 | 1 | 4 | 5 | 2 | 3 | 4 | 27 | |
![]() |
7 | 3 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 32 | |
![]() |
7 | 2 | 5 | 4 | 3 | 4 | 4 | 29 | |
![]() |
7 | 2 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 30 | |
![]() |
* | 7 | 2 | 5 | 4 | 3 | 3 | 4 | 28 |
![]() |
7 | 3 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 31 | |
![]() |
43 | 13 | 27 | 27 | 19 | 22 | 26 | 177 |
14. srpna 2013 v 15.03
Mám radost, že se bratr Vapegr tak vyvedl ! Druhý podnik a zatím žádný propadák. Dokonce se s Hostivarem vyšplhal s hodnocením na šesté místo celkově ! A to se ani nedopustil té známé chyby, že kdo vybírá, ten většinou hodnotí i nejvíce body…
Ale k Hostivaru. Byl jsem tam celkově potřetí a vždy je to s pivy stejné 11° výborná, 15° jakbysmet a ty ostatní upřímě řečeno nevím proč vaří. Nechápu když sládek UMÍ tak výborná piva, že i ty ostatní neudělá trochu jinak, zajímavěji. Jen mne mrzí, že již nebyla cyklistická osmička, neb na ni jsem slyšel chválu…
Co nás pivaře, ale opravdu nadchlo a chytilo za srdce byly ti „pavouci“, nebo jak to nazvat, kde bylo naznačeno jak svá piva cítí a hodnotí sládek. Je tak zajímavou formou naznačena senzorika toho kterého piva a vy pak máte možnost se buď se sládkovým hodnocením shodnout, či ho rozporovat :-). Velmi pivně přínosné !!!
Jídlo výborné a brusinková omáčka naprosto excelentní !!!
Personál se hledá. Nemá evidentně rozdělené sektory na obsluhu a tak všichni obsluhují všechny a podle toho to pak vypadá. Buď stojí tři u výčepu a nezávazně klábosí, přitom u nás na stole, jak ve sklenicích tak na talířích drahnou dobu prázdno, nebo k vám přijde během cca 5 minut již třetí člověk a vy mu musíte vysvětlovat, že jste si sice již objednal, ale že se nic neděje apod… Tady je ještě co zlepšovat. Jak správně trefil bratr Bervosma : „Tady chybí institut vrchního !“ a měl pravdu.
Pochoďák
14. srpna 2013 v 15.52
Ano, přidávám se.
Ten chaos v obsluze je primárně způsobem neschopností těch lidí, ale začíná u celé koncepce obsluhování. Vrchní nebo majitel musí říct, jak to mají dělat. Opakované čekání na pivo i jídlo nebo ve dvou případech dokonce zašantročení objednávky, to pak vede k mrzutosti hostů, na niž méně odolní pinglové reagují hloupě. Nedá mi ale vrátit se k designu té hospody a celého pivovaru. Kdybychom mohli dávat šestku, napálím ji tam. Tohle nejen že nedělal žádnej trouba, ale evidentně měl i velmi promyšlené zadání. Mám pocit, že takové dílo jsem ještě neviděl, a to už jsem toho viděl po světě dost.
18. srpna 2013 v 13.56
Bratři: Krásné hodnocení. A Hostivař jsme umístili na místo kam jsem ho i vnitřně dával!