Někdy je potřeba zkoušet nové věci. Restaurace Pinta www.pinta-restaurace.cz se označuje jako „pivní steak house“, z čehož jsme pochopili, že budeme pít pivo a jíst maso. Hospoda přesně pro nás.
Restaurace se nachází na nepříliš vábném místě na velmi frekventované Argentinské ulici (Praha 7) a je (podle obsluhy) otevřena teprve měsíc. Ač čepuje 12 piv z produkce pivovarské skupiny K Brewery Trade www.kbrewery.cz, nemá s nimi nic společného, jak jsme se opět dozvěděli od obsluhy. Za zmínku také stojí točený cider www.aspall.co.uk – to se v Česku moc nevidí.
Že je restaurace otevřená teprve měsíc, se poznalo především na jakési zmatenosti a vlastně i pomalosti obsluhy. Pořád jsme čekali – na pivo, na jídlo, na vlídné slovo. Na obranu však musím poznamenat, že jsme se s bratry shodli, že je na vině spíše majitel, uspořádání hospody nedávalo logiku – obsluha má všude daleko a také počet obsluhujícího personálu je podle nás nedostatečný.
Pivo bylo dobré, jídlo uspokojující. Škoda že se zavírá už v 11 hod., nebyli jsme sami, kdo chtěl ještě posedět. Tentokrát jsme se vyvarovali jakýchkoliv výstředností a bláznivin (např. 100 panáků atd.) a protože bylo před Vánoci, pokojně jsme se rozešli do svých domovů.
I přes několik nedostatků si myslím, že tento typ restaurací má budoucnost, čemuž nasvědčuje poměrně plná hospoda i v tento předvánoční čas. Lidé z Holešovic si ji už našli.
Icen
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
7 | 2 | 4 | 4 | 2 | 2 | 4 | 25 |
|
![]() |
5 | 3 | 4 | 3 | 2 | 2 | 3 | 22 |
|
![]() |
5 | 1 | 2 | 3 | 2 | 1 | 3 | 17 |
|
![]() |
* | 8 | 1 | 3 | 3 | 3 | 2 | 4 | 24 |
![]() |
7 | 1 | 3 | 3 | 2 | 2 | 4 | 22 |
|
![]() |
6 | 2 | 3 | 3 | 1 | 1 | 4 | 20 |
|
![]() |
38 |
10 |
19 |
19 |
12 |
10 |
22 |
130 |
03. ledna 2012 v 16.28
Myslím, že to hodnocení je postavené na hlavu. Tak ty kategorie rovnou zrušme a napišme jen: líbilo se mi tam, užil jsem si pěkný večer. Ale jestli jsme si stanovili nějaká kritéria, pak se dá jen dost těžko pochopil, že zaflusaná špinavá čtyřka, kde mají jen desítku smíchov, dostane mnohem víc bodů než krásný nový podnik se širokým sortimentem, kde je velká kuchyně, čistý vzduch i prostředí a na čepu 14 druhů zajímavých piv. Jasněže svou roli hraje i celková pohoda, ale od toho máme kritérium „atmosféra“. Podívejte se na rubriku „prostředí“ a kolik jste kdo dával bodů zemjlance Rotundě kolik a Pintě, kde jsou i na pisoiru televize. Jistěže čistota není vše, ale kam jinam patří, když ne do „prostředí“? Sentiment není vše.
03. ledna 2012 v 17.19
Já si naopak myslím, že si každý dokáže své body obhájit. Jejich přidělení, alespoň u mne není otázkou vkusu, či nostalgie ale střízlivého zvažování, zda majitelova koncepce podniku má nějaký benefit pro návštěvníka, jako jsem já.
Kupříkladu Pinta s 12ti druhy piv, mezi nimiž jsou Lobkowicz Premium 12°, nebo Schwarzenberger 11°. Myslím, že postavit repertoár jen na jedné pivovarské skupině, pokud na tom nemám nějaký podivný profit, prostě není šťastné. Dokáži si na 12 pípách představit mnohem větší hitovky! Mimochodem už od začátku dle obsluhy 2 piva nebyla.
A to jídlo…to co měli a nezapřeli vypadalo a chutnalo dobře. To co zapřeli, že to „nejde“, nebo že „toho vypadá málo“, se snad nemělo na jídelní lístek ani dostat! I obsluhu jsem hodnotil nízko. Vím, snažili se, běhali nahoru a dolů, pořád někomu nosili pivo, jenže ho pořád nikdo neměl…
Koncept restaurace, kde se snoubí dobré jídlo a dobré pití není vůbec špatně. Zde se shoduji s bratrem Icenem, že takové podniky budoucnost mají. Nakonec vidíme to na mnoha zářných příkladech Potrefených hus, Kozloven a i těch Pilsner Urguel Original Restaurantů. Jenže tam když jeden vejde, tak se mnohdy cítí jako v pokojíčku…a je o něj náležitě postaráno.
03. ledna 2012 v 19.54
poprvé jste mě bratři svým hodnocením, hlavně bratr Forbiden, vyprovokokovali ke komentáři. Souhlasím s bratrem Ber8. Tato hospoda si určitě nezaslouila tak nízké postavení v našem žebříčku. Soustřeďte se prosím při hodnocení : )
03. ledna 2012 v 19.59
Musím se Bratři Úplňkáři přiznat, že kdybych netrávil přijemný večer s Vámi, velmi rychle bych podnik s názvem „Pinta-pivní steakhouse“ opustil. Dívat se na utrpení personálu, sedět na prapodivné nepohodlné lavici, střídavě mrznou a potit se horkem, čekat dlouho na pivo, to není nic pro mne. Hospoda určitě stála hodně peněz, a když to po pár měsících vychytají s personálem i sortimentem, bude to lepší průměr. Za hodně peněz málo muziky, to platí nejen o investici do vybudování hospody, ale to se projevilo i třetím nejhorším hodnocení parametru cena/výkon.
03. ledna 2012 v 20.01
Mám ještě jednu připomínku k hodnocení, je to absolutně každéoho věc, jak hospodu ohodnotí, peskovat někoho za jeho hodnocení mi připadá nedůstojné.
03. ledna 2012 v 22.48
Nevím, čím to je, ale poslední dobou souhlasím hlavně s Februariem. S jeho nárory a hodnocením… Já nevím, ale do takové hospody jako je nyní Pinta bych sice velice rád nakoukl a u malého piva prostudoval nápoják a jídelák – profideformace – zkoukl cvrkot (v tomto případě spíš chaos, ale buďme spravedlivý a nechme jim čas na zaběhnutí se…) a zase se v rychlosti vypařil. Mne tam neoslovilo nic. Ani vedro ani zima ani vyprázdněný sortiment Káček a ani to jídlo, neb jsem k dobrému steaku dostal studenou kukuřici… Nebyl jsem tam zkrátka doma se vším co k tomu patří… To v té již tolikrát zmiňované Rutundě jsem byl doma už ve vchodu :-). Ale DOMA jsem byl téměř okamžitě i v hospodách, kde jsem do té doby nikdy nebyl, jako Chýše, Rokytka, Jihoměstský a další…
A milý Ber Vosmo a Icene všiměte si, že já jsem vás dva nikdy za vaše bodové hodnocení nepeskoval i když se silně rozcházely s hodnocením mým a tak si to taky vodpusťte. Myslím, že každý z nás má právo na své svobodné rozhodnutí…
A navíc : z piva jsem si na prdel nesedl 6
obsluha ? chaotická 2
jídlo viz studená kukuřice 3
prostředí viz vedro-mráz a všude světlo 3
atmosféru Pinta zkrátka nemá i když se postavíš na hlavu 1
cena výkon – drahé, vše drahé… 1
sortiment jsem ocenil za 4
Takže jsem jim tak málo zase nedal…
Pocho.
P.S. Nevím jak dlouho jim ty TV na záchodech vydrží. Dle mého tam buď za pár měsíců nebudou nebo budou pod nerozbitným sklem, to by alespoň mělo logiku. Takhle se jen autor zase odkopal v tom, že vůbec neví která bije v pohostinství v Čechách… Stačí jeden nasranej fanoušek a dva údery a je po TV :-(…
04. ledna 2012 v 14.31
Omlouvám se, pokud má slova něžnějším z bratrů připadala jako pejskování, já to tak nemyslel, myslel jsem, že si jen debatou tříbíme kritéria. Fakt myslím, že ty naše rozdílné přístupy debatu vyžadujou. Výborná je tahle věta: „Myslím, že postavit repertoár jen na jedné pivovarské skupině, pokud na tom nemám nějaký podivný profit, prostě není šťastné.“ No jistě, ta je pravdivá, pokud podnik srovnánáme s absolutní špičkou, ale pokud srovnáváme s pajzlem, kde je jen desítka smíchov, přijde mi to srandovní. Stejně výborná je věta „Stačí jeden nasranej fanoušek a dva údery a je po TV“. Správně. A tak to raději předem zhodnotíme, jako kdyby už tam byl a rozbil to. Zatímto hospodu, kterou už reálně prošlo půl milionu fanoušků, kteří tam rozmlátili a poblili už úplně všechno, bereme jako milý kolorit.
04. ledna 2012 v 16.15
Von Forbiden neviděl na baby. To by chtělo kategorii.
24. září 2013 v 12.27
Srpnová odpolední návštěva – hostů bylo vcelku málo, takže obsluha stíhala. Jídlo v principu dobré, ale… Dva steaky, jeden objednán jako medium, druhý rare. Že obsluhu nevěděla, který je který nakonec nevadilo, oba dva byly téměř well done.
P. S.: Jedna TV na WC již zásah dostala.