17. Konvent Společenství Úplňku – Starosuchdolská restaurace

Publikováno dne: 21.02.2011

Kozí hřbety. Kamenné zídky. Domečky nalepené na svazích strže. Terásky, dvorky,  chlívky, pergoly, křivolaké uličky. To není Dalmácie. Ani Krkonoše. To je Praha. Praha 6 – Suchdol.

Přesněji Starý Suchdol, protože ten nový, to je jen nóbl příměstská čtvrť, jakých jsou mraky. No a v jednom statku Kozích hřbetů to je. Musí se po schůdkách nahoru, zabrat za dveře a jste tam. Výčep s pár stolky, vpravo velká místnost s fotbálkem, kulečníkem a hracími automaty, vlevo salonek s těžkým dřevěným nábytkem. Taky venkovní terasa, ale kdo by na ni v únoru lezl, že. Ale hlavně: je to jediné místo na světě, kde lze legálně popít čepované pivo ze školního pivovaru Zemědělské školy zvané Jeník. Jeník je prý třináctka, ale chutná jako celkem slušná nefiltrovaná nepasterovaná jedenáctka. A aby bylo dobrodružství výpravy do těchhle končin završeno, zavlnily se na talíři žraločí ploutve, zahopsaly žabí stehýnka, půl stolu přeskočil rozklepanej klokan, kolem šel prý i pštros a pro mlsouna i palačinka se rolovala. Zalito dost podivnou slivovičku a skvělým absinthem. Jo, a ještě skvělým absinthem. Jen to poslední pivo je nějaký divný. Něco jako nealko ředěné sifonem. Není to ten pověstný gambáč? Je. Ach jo, proč všechny krásné sny musej končit tak tvrdě. Jo, kucí, komu jsem dal to pětikilo na taxůvku? Nezbylo z něj něco?

* 6 3 3 4 3 4 4 27
4 2 2 3 4 4 3 22
6 3 4 3 3 4 3 26
5 3 2 3 4 5 4 26
6 3 4 4 5 5 4 31
5 3 3 3 4 4 4 26

32
17
18
20
23
26
22
158

Jsou zde 2 komentáře k článku:
“17. Konvent Společenství Úplňku – Starosuchdolská restaurace”

  1. Februarius píše:

    Děkuji bratru Berosmičce, že mne zavlekl do krásných končin na Kozích hřbetech! Z mého bodového hodnocení je jasné, že jsem byl nadšen. Játra na roštu s bramborem, plačinka, to byla prostě česká hospodská klasika. Pivko Jeník bylo slušné, na zahrádce bych jich vyžahnul dosti, ale v zimě ve spoře vytopené krčmě my splávek moc nefungoval. Odolal jsem krokodýlům, pštrosům, žábám a další havěti, přeci jenom jsem měl jisté obavy. Zbytečně, odvážnější bratři byli spokojeni. A v létě si do Starosuchdolské restaurace udělám báječný výlet, přežeru se dobrot za slušný peníz, popiju Jeníka…

  2. Pochodak píše:

    Tak konečně se Bervosma, coby zakládající svolavatel vytáhl 🙂 !!! To to trvalo, ale zase to stálo za to :-). Jen ten Gambáč na konec si mohl odpustit, ale je to již jeho tradice a máme ho rádi a tak mu odpouštíme 🙂 ! Navíc ta historka ze ztracenejma a znovunabytejma lahváčema kdysi v minulým tisíciletím, byla skvělá a život na Kozích hřbetech ilustrující…

    Já skočil do klokaního steaku a už bych to tam asi? nikdy neudělal. Steak na 200g rozmydlený paličkou na výšku kolísající mezi 3 a 5 MILIMETRY !!! a rozlohou zvící dvou dlaní i s prsty, sice hohořil o neokradení masa na porci, ale zároveň o nepochopení JAK má vypadat steak !!! Když už mají na jídeláku takové speciality (viz popis Februaria nad mým příspěvkem), tak musí přeci tušit, že tam může přijít i někdo jiný než rodilý Kozíhřbeťan, tj. člověk steaků znalý… 🙂

    Jinak jak píše již bratr nademnou, jistojistě se tam stavím v létě a na té terase zachlastám ! ALE !!! budu nejdříve jen lehce popíjet a zároveň bedlivě sledovat jaká jídla a JAK VYPADAJÍCÍ jdou na plac a pak teprve si vyberu a věřím, že se i s chutí najím. A teprve po té se opravdu pustím do Jeníka ze Suchdola. Těším se na to ! Kdo jde se mnou ??

Komentáře

Pro přidání nového komentáře k tomuto článku, se musíte nejprve přihlásit.

Webdesign: Kabris|NET