107. Konvent Společenství Úplňku – Dva Kohouti

Publikováno dne: 12.12.2018

Nejdříve se musím k něčemu přiznat. Měl jsem původně vybranou úplně jinou putiku, ale ve čtvrtek 6.12. otevíral v Karlíně pivovar Dva Kohouti a tak jsem nezaváhal a místa objednal tam. Bylo to sice tak trochu dobrodružství, protože mi bylo řečeno, že rezervace zásadně neberou, ale že máme přijít a někde si místo najít, že věří, že si nás šest sedne :-).

A taky to tak bylo. Po chvíli postávání jsme si nakonec sedli. Co říct o té putice ?? Další možná nemilé překvapení bylo, že se tam neobsluhuje a pro pivo si každý musí chodit sám a také hned platit. I za to jsme dostal od bratří co proto :-)… A to tam bylo na place !!! SEDM !!! lidí co chaoticky kmitali sem a tam, každý se snažil dělal všechno….Na obranu snad jen to, že Kohouti byli v provozu teprve šestý den a na všem a všech to bylo znát. Sice jsou to jistě všichni ostřílení z různých Lokálů a Ambiente (Jeden z Kohoutů je Lukáš Svoboda právě výčepní z Lokálů – mistr světa v čepování plzeňské jedenáctky), ale skřípalo jim to tak, že nebýt v té ratejně takový hluk a nehrát tam muzika, tak by ten skřípot bylo snad i slyšet :-). Nicméně jak já vždy u nových putik, hospod či restaurací podotýkám, spravedlivě je  ohodnotit je možné až po roce. To si vše sedne, projdou si všemi ročními obdobími, včetně provozu veliké zahrádky a možná přehodnotí i tu neobsluhu, atd. atd. A pak po roce, když něco bude skřípat, tak až pak je to špatně, ale chtít vše perfektní již šestý den po otevření, navíc když mají každý den nařacháno a nestíhají, by bylo nespravedlivé.

Na čepu měli samá skvělá piva a o to HLAVNĚ u putiky tohoto typu jde !!! Jejich Místní je excelentní ležák s vysokou pitelností. U tohoto pivka se dá sedět celý večer… Dále bylo na čepu i pivo z pivovaru U Fleků a bylo též v tak výtečné formě, že by se za něj ani Ivan Chramosil nestyděl. Ostatní  piva byla z produkce pivovaru Matuška. Ostatně druhým Kohoutem je Adam Matuška a tak není divu, že zvolili právě tento pivovar. Měli jsme tu čest ochutnat i úžasný speciál Barrel – Aged Barley Wine 28° – 13,5% alk.obj. S tímhle pivem si u Matušků hráli téměř rok. Zrálo jak v sudech po whisky, tak i po bourbonu a je to na něm znát ! Úžasný chuťový zážitek.

K jídlu Dva kohouti toho moc nenabízejí, ale za to ve výtečné kvalitě. A když nemáte velký hlad, tak k pivům to úplně stačí.

Co však stojí ještě  za zmínku je celé pivní hospodářství. Upřímně řečeno, takhle vychytané pivní cesty jsem ještě neviděl. Mají na dochlazování piv tři chlaďáky a na každém jinou teplotu, dle toho jaká piva mají právě na čepu !!! I to jejich Místní co čepují přímo rovnou z tanku je zvlášť dochlazováno v dolní části tanku. Je to opravdu vymyšlené skvěle !!! Je vidět, že se oba Kohouti pohybuji léta okolo piva a tak si to vše udělali po svém. Včetně toho, že si u firmy LUKR zadali výrobu úplně nových výčepních kohoutů, které měly u nich světovou premiéru a ty fungují opravdu výborně…

Tak jen přeji Dvěma kohoutům ať jim to dál šlape, dělají to velmi dobře.

 
  7 1 1 3 4 3 2 21
  8 1 2 2 4 1 2 20
  8 1 2 3 4 3 3 24
  6 1 2 2 5 2 3 21
  9 1 1 2 4 3 3 23
10 3 3 5 5 4 4 34
  48 8 11 17 26 16 17 143

 

Pochoďák

Jeden komentář k článku:
“107. Konvent Společenství Úplňku – Dva Kohouti”

  1. Gynko píše:

    Ráno jsem otevřel okno, a bylo mi jasné, že se něco posere. Prostě šestej smysl, kterej znám od 1.9.1969, kdy jsem přišel prvně do školy, kterej umocňovaly postupem času chvíle, kdy jsem si pořídil k manželce milenku.
    Po obloze se hnaly mraky – říkám si Gynko, kurwa, vole, začne sněžit a příjdeš pozdě do práce. Dojel jsem včas. Tak průser v práci? Nestalo se nic. I oběd byl dobrej. Otázka pro mne ale pouze zněla – kdy???… Tak zase nejistota, že nestihnu konvent a příjdu pozdě. Přišel jsem včas. Ale prostě bylo to ve vzduchu. Komturem zkušený Pocho, tak to vypadalo v poho. Usměvavé tváře bratří mne znejišťovaly, říkám si, kurwa, Gynko, asi tě ten šestej smysl vopustil a blbneš.
    Vyrazili jsme…. Restaurace Dva kohouti… V okamžiku, kdy jsme vstoupili s bratry do tý voprejskaný ratejny, bylo jasný, že to je tady. Bratrům se okamžitě objevil na tvářích nadšený úsměv, protože KONEČNĚ SE NĚCO POSRALO!!! Pocho už nebyl v poho, pobíhal, protože hospoda bez rezervé, pivo bez roznášky, plná lidí na stojáka, prostě krásně posraný tak, jak to má bejt, s utopencama za pětadevadesát, utopený syrečky v oleji, bylo vidět za pípy, kde chystala obsluha jídlo dost neprofesionálně … čekání na utopence dvacet minut, na pivo patnáct…. prostě nádhera!! A do toho zářící tváře bratrů a zadumaný pohled komtura. ŠESTEJ SMYSL FURT FUNGUJE!!! Moc jsem si to užil, díky Pocho!! Zapracuj na sobě, máš rezervy, kámo!
    PRO TAKOVÉ POSRANÉ VEČERY STOJÍ ZA TO ŽÍT, Ó LIDE ČESKÝ!!!

Komentáře

Pro přidání nového komentáře k tomuto článku, se musíte nejprve přihlásit.

Webdesign: Kabris|NET