81. Konvent Společenství Úplňku – Pípa Beer Story

Publikováno dne: 21.09.2016

Hříbě jídla? Cože? Tak hříbě piva? Co? Ale ne, ty blbě slyšíš. Příběh jídla! Tak se jmenuje zajímavý moderní bufáč na rohu Masné a Dlouhé. Takové ty středomořské lahůdky, ale i nějaká ta česká klasika. Hezky čerstvé, se šmrncem dělané. A sendviče a takové ty lehčí věci.

No a dole je ten Příběh piva. Tak zní podtitul. Nebo nadtitul? Titul sám zní Pípa. Na pípě s malým p je osm kousků, pomalu rotujících, občas prostě něco dojde a je nasazeno zas něco dalšího. Belgické speciálky, české mikropivovary, samé pěkné kusy. Pak tam má být i pivotéka, ale ta se nikdy moc nerozjela. Několik desítek celkem běžně dostupných kousků, navíc jen tak v regálu, žádné chladicí boxy. Za prvních pár měsíců existence se zaměření podniku od ochutnávkové pivotéky posunulo spíš k restauraci, dolů vám donesou cokoli od horních jídelních pultů. I hokej vám pusťej. Hrajeme proti Evropě. A zase jsme s ní prohráli, potvorou jednou. Ta donáška shora má háček, jídlo vám nenosí barman ale prodavačky od horních pultů, které asi nejsou moc zběhlé v restauračním servírování a taky jejich komunikace se spodním personálem občas vázne.

Piva jsme hezky prokládali hořkou Hořkou, tak jsme měli záhy spousty výborných nápadů. Jenže jsme je do rána všechny zapomněli. Vapegr se opozdil a inspiroval zbytek Společenství k novému pravidlu: trest se bude zvyšovat úměrně délce zpoždění. Nikdo nic nezapálil, nerozlil, nerozbil. Jakže se to říká: kdo se ráno nestydí, ten se večer nebavil? No, trochu se stydím za to, že se nestydím.

Ber 8

pivotekapipa.cz

 * 8 2 4 3 2 2 4 25
8 3 3 4 3 1 3 25
5 1 2 3 2 2 4 19
8 2 4 3 2 2 5 26
7 2 4 4 3 3 3 26
6 3 2 4 3 1 2 21
  42 13 19 21 15 11 21 142

Jsou zde 2 komentáře k článku:
“81. Konvent Společenství Úplňku – Pípa Beer Story”

  1. Pochodak píše:

    Víte co mě neba ? Když dotěrný personál vám cpe na stůl opravdu odporné brambůrky-chipsy v mističkách cca pro tři sousta a vše vám s úsměvem účtuje za plnou cenu, protože se vždycky najde nějaký blb co do misky hrábne a pár chipsů sní… To si mohli odpustit. Ale stejně koncept příchodu do hospy přes prodejnu je velmi, ale velmi neotřelý a asi i nesmyslný….

  2. Ber 8 píše:

    No, faktem je, že je to možný hned odmítnout. Ale oni spoléhají na to, že kdekdo podlehne pokušení a hrábne si.
    Na stůl se zásadně mají nosit jen věci, které se neúčtujou (voda, koření), u nás (možná i jinde) je zvyk, donést tam třeba preclíky, a pak je naúčtovat. Účtovat se má jen to, co si kdo výslovně objedná.

Komentáře

Pro přidání nového komentáře k tomuto článku, se musíte nejprve přihlásit.

Webdesign: Kabris|NET