Bylo, nebylo, za devatero horami a devatero řekami se na náměstí Míru v jistém Muzeu sešli Jeníček s Mařenkou, Budulínek, Hagrid a pár dalších postaviček, aby prozkoumali okolní končiny. Po ochutnání několika muzejních exponátů vyrazili.
Cestou minuli Brusel a na hranicích se Slezskem na ně ze tmy svítilo okénko malé, perníkové chaloupky a uvnitř je čekal stůl, ke kterému se dá posadit dvakrát tolik lidí, než pro kolik je určen. Ve sklepě 21 soudků se samými ušlechtilými nápoji (až teda na jeden pravděpodobně s mrtvou vodou z osady Zwickau). Budulínek si zapomněl raneček s buchtami na cestu a tak otravoval uvnitř pobíhajícího prince Jasoně, ať něco vyvalí ze spižírny. Uteklo sotva půl hodiny a již se náš prohýbal pod náporem tyčinek, buráků, arašíd a podzemnice olejné. Ale Budulínkovi to bylo pořád málo, vyměnil prince Jasoně za princeznu Ladu s tím, že by se mohlo vyplenit nějaké okolní království a nabídku proviantu rozšířit. Ta ohodnotilo jeho obezitu a obžerství ve své chaloupce zakázala. Zklamaný Hagrid si tedy chtěl alespoň dát vzácný bylinný nápoj života z jihozápadních končin, k jeho překvapení ani ten jsme nedostali a tak jsme v kočáře taženým dvaadvaceti bujnými oři, přes dalších sedmero hor vyrazili za novými dobrodružstvími, ale o tom zas někdy příště.
Vapegr
https://www.facebook.com/20pip
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
9 | 3 | 0 | 3 | 4 | 3 | 4 | 26 | |
![]() |
7 | 3 | 0 | 1 | 3 | 2 | 2 | 18 | |
![]() |
7 | 1 | 0 | 1 | 2 | 2 | 2 | 15 | |
![]() |
9 | 3 | 0 | 3 | 4 | 3 | 3 | 25 | |
![]() |
* | 9 | 3 | 1 | 4 | 3 | 2 | 3 | 25 |
![]() |
9 | 3 | 0 | 3 | 2 | 2 | 3 | 22 | |
![]() |
50 | 16 | 1 | 15 | 18 | 14 | 17 | 131 |
29. prosince 2015 v 10.47
Když jsem mířil se svou milou do restaurace Bruxx na nádherný festivalu humrů, měli jsme před naší rezervací chvilku času. Tak na jedno či dvě piva. Rozhodovali jsme se mezi Craft Beer Pubem, Mlsným Kocourem, Kravínem a Prague Beer Muzeem. Muzeum vyhrálo. Kocour je taky fajn. Tušil jsem, že CBP je tou intošskou restauracokavárnou, kde obsluhují hipsteři, kteří schválně, nebo opravdu mluví česky s anglickým přízvukem. Při návštěvě s bratry se mi mé teze potvrdili. Jídlo žádný (ani studená kuchyně), pivo na celý večer žádný, kouření potupně venku, velmi nezkušený personál (neumí vzít dva půllitry do jedné ruky, lahev nosí za hrdlo…), neútulno, podivně málo místa, nemají webové stránky (sporadicky používají facebookový profil) a ocelové schody jdoucí nahoru. Budu-li chtít identická piva, jdou vypít i jinde a radostněji.
04. ledna 2016 v 13.10
Už to sleduji dlouho, ale Společenství úplňku je rozděleno na dva tábory:
1. Icen, Vapegr, Pochoďák, Ber8: mají rádi nové věci, nová piva, nekuřácké hospody (také nové), atd.
2. Padoleaf, Forbiden: v hospodě se má kouřit, má se točit „Plzeň“, tradiční vybavení hospody, atd.
Neříkám, že je to špatně ale ani dobře………….jenom bychom měli parametry hodnocení nějak sjednotit.
Jisté ale je, že mně ty nové hospody baví víc : ))))
04. ledna 2016 v 13.30
Icene, na těch táborech něco je. Ale nevidím to jako chybu, to je dobře, že jsme takto namícháni a nemáme stejnej vkus, aspoň je to naše hodnocení objektivnější. V širší pivní komunitě by dokonce byl ten poměr spíš obrácenej.
Za mě (jako za příslušníka prvního tábora) je ta hospoda určitě přínosem. I když je nekuřácká, má jistou atmosféru, výběr piv zajímavý (i na celý večer), kvalita piv slušná. Přidávám se ale ke kritice obsluhy, ta by měla o pivu vědět víc. A absence aspoň té nejprimitivnější studené kuchyně jest chybou. I kdyby měla ta kuchyně podobu neutralizátorů při degustaci (chleba, sýr, nějaká uzenina), bylo by to stokrát lepší než buráky.
28. ledna 2016 v 15.16
Mno, vlastní to Rusáci.
To říká hodně. Nevím jak by uspěl Čech v Mosqě, když by si tam otevřel bar s 21 vodkama a nevěděl by logicky, že Rusové k vodce jedí všelijaký ty sušený kůže z ryb atd…
Nechal bych jim čas. Za rok uvidíme jestli se někam posunuli. Jinak na jedno dvě na stojáka dobrý, ale na celý večer si opravdu představuji krapet bohatší menu :-)…
28. ledna 2016 v 16.05
O národnosti vlastníka to moc není. Chelsea nehraje špatnej fotbal. V Praze je několik pivovarů, který vlastněj Rusové. Některý stojí zahovno, některý patří k nejlepším. A třeba Bakalář se po jejich vstupu dost zvedl.
Já byl na stejným místě týden po konventu. Jiná obsluha, velmi ochotná, pivu rozuměla. Já bych spíš ještě zlepšil pivní servis, ale na tom jídle bych netrval. Nemusej bejt všude stejný služby. Dnes jdu večer do hospody, tam nás chodí 15 a nikdo si nedá ani utopence. Když pojmeš podnik jako čistě pivně ochutnávkovej, bez jídla se může obejít, holt tam nepůjdu na večeři ale za úplně jiným účelem. Ale trval bych na sklenici vody (tu mi hned dali) a na degustačním soustu.