Tři čtvrtě roku nově otevřený podnik ve Starých Malešicích, původně zamýšlený jako mikropivovar, zatím spíše funguje jako multipípová restaurace. I když. V několika pivovarech si nechávají vařit vlastní piva (výborná). Namátkou třeba American Pale Ale z plzeňského Joe’s Garage nebo Malešický extra hořký ale 82 (IPA) z pivovaru MMX v Letech u Dobřichovic.
Varna od německé firmy Schulz z Bamberka, kterou je možno si prohlédnout na okně za pípou, je tak zatím využívána pouze k homebrewářským várkám. Podnik byl celý kompletně zrekonstruován na místě původní čtyřkové hospody a kromě zahrádky je celý nekuřácký. Nově otevřená zahrádka v parných letních dnech přijde každému (tak jako nám) jistě vhod. Součástí podniku je i „šalanda“, kde probíhají například degustační večery (letos dvakrát Belgie, jednou USA), či jiné pivní akce.
A co pivo s jídlem? Místní pípa má deset kohoutů (z toho jeden obsazen Ciderem) s různorodým sortimentem, ležáky weizeny Pale Ale, IPA; jen tmavá piva či stouty, portery se s příchodem léta nějak vytratila. Ale kdo by přeci jen měl na ně chuť, lze si ještě vybrat z cca 50 druhů lahvových piv z tuzemska i z ciziny. Jídla výborná (třeba telecí líčka na černém pivě byla luxusní), podávána na předehřátém talíři, kterém ale překvapivě dostanete i tatarák či paštiku… Nejslabším článkem tohoto večera tak byla nová obsluha, která při plné zahrádce zjevně nestíhala. Snad si to časem sedne. Rozhodně místo, kam se vyplatí zajít.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
7 | 3 | 4 | 4 | 2 | 4 | 4 | 28 | |
![]() |
7 | 2 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 27 | |
![]() |
8 | 1 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 28 | |
![]() |
8 | 1 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 28 | |
![]() |
* | 8 | 2 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 29 |
![]() |
9 | 2 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 28 | |
![]() |
47 | 11 | 23 | 23 | 18 | 23 | 23 | 168 |
24. června 2015 v 16.40
Jj. Shodli jsme se pěkně :-).
Mě tam jen trochu hodně 🙂 vadí, že „vykrádají“ pojem pivovar. Byť sice uvádějí, že se jedná o mikropivovar, tak tohle je pro normálního českého konzumenta pod hranicí rozlišovacích schopností. Co je mikro, mini, restaurační a pod. pivovar…
„V názvu je PIVOVAR a tak tam Máňo pudeme, tam bude dobrý pivo…“
Ale ono v celku je, jen ho tam nevaří :-)… Teda kromě tak cca pár várek do roka o obsahu 30ti litrů.
Zkrátka pojem „pivovar“ táhne a je jasné, že kdyby se jmenovali např. jen Malešická hospoda, tak takovou díru do světa Malešic neudělají, nebo až kdoví kdy…
30. června 2015 v 13.45
K tomu není co dodat. Je to prostě pravda. To slovo táhne. Fakt je, že některý hospody se jmenují U kovadliny a ani tam kovadlina není. Nebo jen třicetikilová. To je ten kotlík v Malešicích něco podobnýho. Ale slovo mikropivovar, nebo minipivovar, to je jedno, je v povědomí obsazený čímsi úplně jiným.
Asi by to šlo napravit fakt trvalým programem, vařit dvakrát týdně spolu se sládky jako atrakce. Takhle je to opravdu spíš vějička. Jakkoli sem i tam líbilo.