Znaveni předvánočním shonem, nabitým programem či střevní chřipkou jsme se sešli na Žižkově. Zprvu to vypadalo na sezení postarších pánů u německých piv, kteří probírají aktuální politickou situaci, zavedení novinek do hospodských luhů a hájů či funkčnost podpůrných prostředků na funkčnost našich mužských partií.
Mimo máslovou chuť diacetylu v desítce si na kvalitu pivního moku nikdo moc nestěžoval a sklo zůstávalo prázdné. HOŘČÁK 14° z Železné Rudy mi chutnal nejvíce. Do pšeničného jsem se neodvážil. Pivní lokál Ostý má své kouzlo. Dámská část obsluhy nad jednou odbornou pivní otázkou pokrčila rameny a s úsměvem pravila: „To nevím, já jsem zde od úsměvů.“ Weisswursty či sulc se potkaly s pochvalným mlaskáním a společenstvo se dostávalo do stále lepší a hlasitější nálady.
Začaly létat zelené, které nikdo z nás jinde než na Úplňku nepije, a zcela vážně vedenou debatu o pití vodky okem, neboli lití vodky pod víčko, se mi podařilo před uskutečněním této zběsilosti zastavit. Ono, ale, co se nestalo v „Ostrém lokálu“ se může příště uskutečnit v jiném. Tak příště.
Padoleaf
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
7 | 3 | 2 | 2 | 3 | 3 | 3 | 23 | |
![]() |
* | 8 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 29 |
![]() |
7 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 2 | 26 | |
![]() |
7 | 5 | 2 | 2 | 4 | 4 | 2 | 26 | |
![]() |
6 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 23 | |
![]() |
7 | 5 | 4 | 3 | 2 | 3 | 3 | 27 | |
![]() |
42 | 23 | 19 | 16 | 18 | 21 | 15 | 154 |
27. prosince 2016 v 22.18
Tak a to je přesně opak toho co jsem psal o minulé hospodě. kde jsme s bratry byli. Craft House Prague. Pivní lokál Ostrý je přesně ta putika, která má koule. Ani ne tak prostředím, nábytkem či výzdobou. Takhle se vybavovaly hospody někdy v roce 1993…, ale tím, že to tam žije, mají i něco malého k jídlu a ne nějaký podělaný Panniny, ale klobásky bavorské a to hned v několika variacích, sekačku, tlačku, sulc atd. Zkrátka něco malého, ale k pivku vhodného.
Dostala nás servírka, která si na nic nehrála a její hlášku, která nás zlomila do kolen napsal již bratr Padoleaf v základním textu. Bravo !!! Jsem mladá, jsem tam na brigošce, tak co si budu na dědky vymejšlet. Stejně by mě staříčci prokoukli a tak jim do naservíruju jak to je :-))) Ne nadarmo ode mne dostala 5 za obsluhu 🙂
19. října 2018 v 11.49
Nojo. Hospody, mějte klobásky a hned od Pochoďáka dostanete bonus v atmosféře! Mě zas k plné atmosféře chybí, aby někdo někoho polil pivem nebo zapálil stůl..