Setkání u kostela ve mně vyvolává vzpomínky na pouť, vesnickou a ulepenou chuť cukrové vaty na patře. Naše další setkání u kostela sv. Ludmily mělo účel pouti podobný. Ale pivní.
Nedaleko od kostela se totiž nachází muzeum. Pivní. Chuť na patře bude tedy – pivní. Dosti tlachání a přejděme k pivu. Trochu jsem měl obavu z prvních Únětic či Konráda, ale bylo to v pořádku. Nebyli jsme prví pijáci těchto značek od rána. A pak už Janička zo Žiliny nosila na stůl. Kouzelně neverbálně reagovala na harašící řeči a běhala po schodech správně rychle, aby hasila naši žízeň. Ze všech třiceti tekoucích píp žádné překvapení neteklo (obzvláště pro ty co absolvovali Slunce ve skle), ale každý z nás si pět až osm druhů dopřál. Jídlo z jídelního lístku, který psal česky asi americký majitel, bylo průměr, možná trochu nad. Z debaty lze krom sportu a ženských, připomenou snad jen Pochoďákův recept na řezané pivo: 1x Raptor od Matušky + 5x pivo Březňák = výborné pivo (míchat postupně v poměru).
Padoleaf
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
7 | 2 | 3 | 4 | 2 | 2 | 4 | 24 | |
![]() |
* | 8 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 5 | 30 |
![]() |
9 | 5 | 2 | 4 | 3 | 3 | 4 | 30 | |
![]() |
6 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 25 | |
![]() |
4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 25 | |
![]() |
8 | 4 | 5 | 2 | 2 | 2 | 4 | 27 | |
![]() |
42 | 22 | 20 | 21 | 17 | 16 | 23 | 161 |
05. října 2014 v 3.36
Jj. Je to tak. PBM pivy nás, takové Českem a světem prolezlé pivoznalce jako jsme my, ničím opět nepřekvapil. Ostatně stejně jako jeho starší brácha v Dlouhé…
A to jsem přesvědčen, že by jistě šla nabídka udělat MNOHEM, MNOHEM zajímavěší… Máte-li k dispozici cca 30 píp, tak se dá vymyslet opravdu průřez skoro všemi pivními styly. Dobře, když ne všemi, tak jisto jistě všemi (cca 10-12ti) hlavními a k tomu ještě postavit ke každému stylu dalšího zástupce a pořád vám zbývá dost píp na „jen“ výborná piva k dlouhému pití… Ale to bychom chtěli po mexičanoameričamovi asi moc…
Kychyň mě nezklamala a to jsem nic moc nečekal !!! Na doporučení servírky jsem si dal burgra a tady se teda ty majitelovi kořeny ukázaly ve skělém světle ! Burg byl luxusní a dlouho jsem si na žádném tak nepochutnal, jako tady ! Taky jsem tam vetknul bůra a to tedy za jídlo moc často nedělám… Bratři to hodnotili podle sebe a svých krmí a tak v celku za jídlo nic moc…
Shrnu-li to, tak na burgra se tam zastavit vyplatí a na pivo klidně někam jinam…
21. října 2014 v 13.58
Kromě obehraného pivního repertoiru mi tam vadí ještě jedna věc. Život na baru. Teda neživot. Nahoře ten bar nefunguje jako komunikační nástroj a dole není vůbec. Vzniká dojem sterilní jídelny. Proto atmosféra 2.