59. Konvent Společenství Úplňku – Prague Beer Museum (Náměstí Míru)

Publikováno dne: 01.10.2014

Setkání u kostela ve mně vyvolává vzpomínky na pouť, vesnickou a ulepenou chuť cukrové vaty na patře. Naše další setkání u kostela sv. Ludmily mělo účel pouti podobný. Ale pivní.

Nedaleko od kostela se totiž nachází muzeum. Pivní. Chuť na patře bude tedy – pivní. Dosti tlachání a  přejděme k pivu. Trochu jsem měl obavu z prvních Únětic či Konráda, ale bylo to v pořádku. Nebyli jsme prví pijáci těchto značek od rána. A pak už Janička zo Žiliny nosila na stůl. Kouzelně neverbálně reagovala na harašící řeči a běhala po schodech správně rychle, aby hasila naši žízeň. Ze všech třiceti tekoucích píp žádné překvapení neteklo (obzvláště pro ty co absolvovali Slunce ve skle), ale každý z nás si pět až osm druhů dopřál. Jídlo z jídelního lístku, který psal česky asi americký majitel, bylo průměr, možná trochu nad. Z debaty lze krom sportu a ženských, připomenou snad jen Pochoďákův recept na řezané pivo: 1x Raptor od Matušky + 5x pivo Březňák = výborné pivo  (míchat postupně v poměru).

Padoleaf

www.praguebeermuseum.com

7 2 3 4 2 2 4 24
* 8 4 3 4 3 3 5 30
9 5 2 4 3 3 4 30
6 3 3 3 4 3 3 25
4 4 4 4 3 3 3 25
8 4 5 2 2 2 4 27

42 22 20 21 17 16 23 161

Jsou zde 2 komentáře k článku:
“59. Konvent Společenství Úplňku – Prague Beer Museum (Náměstí Míru)”

  1. Pochodak píše:

    Jj. Je to tak. PBM pivy nás, takové Českem a světem prolezlé pivoznalce jako jsme my, ničím opět nepřekvapil. Ostatně stejně jako jeho starší brácha v Dlouhé…

    A to jsem přesvědčen, že by jistě šla nabídka udělat MNOHEM, MNOHEM zajímavěší… Máte-li k dispozici cca 30 píp, tak se dá vymyslet opravdu průřez skoro všemi pivními styly. Dobře, když ne všemi, tak jisto jistě všemi (cca 10-12ti) hlavními a k tomu ještě postavit ke každému stylu dalšího zástupce a pořád vám zbývá dost píp na „jen“ výborná piva k dlouhému pití… Ale to bychom chtěli po mexičanoameričamovi asi moc…

    Kychyň mě nezklamala a to jsem nic moc nečekal !!! Na doporučení servírky jsem si dal burgra a tady se teda ty majitelovi kořeny ukázaly ve skělém světle ! Burg byl luxusní a dlouho jsem si na žádném tak nepochutnal, jako tady ! Taky jsem tam vetknul bůra a to tedy za jídlo moc často nedělám… Bratři to hodnotili podle sebe a svých krmí a tak v celku za jídlo nic moc…

    Shrnu-li to, tak na burgra se tam zastavit vyplatí a na pivo klidně někam jinam…

  2. Ber 8 píše:

    Kromě obehraného pivního repertoiru mi tam vadí ještě jedna věc. Život na baru. Teda neživot. Nahoře ten bar nefunguje jako komunikační nástroj a dole není vůbec. Vzniká dojem sterilní jídelny. Proto atmosféra 2.

Komentáře

Pro přidání nového komentáře k tomuto článku, se musíte nejprve přihlásit.

Webdesign: Kabris|NET