Tak jsme tentokrát trávili nejen čas degustováním a běžným mudrováním v restauraci U Houbaře v pražských Holešovicích, což byla nejlepší restaurace, kde se čepuje plzeňské pivo – podle celoročního hodnocení lidí, kteří hlasovali v anketě upořádané Plzeňským Prazdrojem v roce 2010.
Pravdou je, že jídlo mají velmi dobré. Obzvláště odpolední hotovky. Číšníka zaskočila první četná objednávka gothaje s cibulí a jen se zeptal, zda má ty jídelní lístky odnést. Ponechali jsme si je a číšník se docela pochlapil, neb nás upozornil, že ty skoroobjednané italské noky máme nahradit něčím rozumnějším (šest v průměru stokilových chlapů odhadl správně). Skopové se špenátem bylo zcela jedlé, teda, o špenát se v mém případě postarali kolegové. Ovšem kombinace bratra Ber8 – žampióny, tatarka, fazolové lusky a špenát asi dopadla špatně. Plzeňské tankové pivo, slavné toť hospody, bylo na můj jazyk, bohužel, průměrné. V hodnocení jsem zvědavý na porovnání s nedalekou pivnicí U Pivoje, která měla před pár lety stejného majitele. Za zmínku stojí antikofolová ideologie na zdech restaurace, večerní neexistence ručníků na záchodě a únorové čištění jater bratra Pochoďáka. Neřval a ponechal nás dokonce i několik vět souvisle prohovořiti. Z programu konventiklu pak debata nad algoritmem rozpisu, tedy výběru Komtura. Systém bude změněn po dojezdu stávajícího. Pochopitelně, scénář mimořádného víkendového Úplňku se bude jistě probírat detailněji ještě několikrát.
Padoleaf
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
6 | 2 | 2 | 3 | 4 | 2 | 2 | 21 |
|
![]() |
* | 7 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 28 |
![]() |
6 | 4 | 3 | 2 | 2 | 3 | 4 | 24 |
|
![]() |
4 | 2 | 5 | 3 | 2 | 3 | 3 | 22 |
|
![]() |
5 | 3 | 5 | 4 | 5 | 4 | 3 | 29 |
|
![]() |
6 | 2 | 3 | 4 | 2 | 3 | 3 | 23 |
|
![]() |
34 |
17 |
22 |
19 |
18 |
18 |
19 |
147 |
02. března 2012 v 10.14
U Houbaře je podnik, který si dokáži představit přes den jako milé místo, kam se dá vypadnout z kanceláře na oběd (vaří opravdu znamenitě) a na jednu dvě nadprůměrné Plzně.
Večer té hospodě prostě něco chybí. Je to podnik zařízený tím hospodským harampádím (u stropu přivázaný trakař, rádobyvtipné tabulky na zdech, staré psací stroje…) o kterém si majitelé myslí, že dělá atmošku.
Absence papírových utěrek na WC a zastavená teplá voda (z teplého kohoutku prostě neteklo nic!) jsou NEOMLUVITELNÉ prohřešky, které by se snad neměli stát nikdy. Vždyť podle čeho se pozná vztah majitele k hostu?
Jo a já mám teda Kofolu rád!
03. března 2012 v 0.00
Jsou zkrátka některý hospody, kde se skoro zastavil čas. Někdy je to dobře. Viz U Rotunda – na nic si nehrají a je tam vše v poho. Ale to není příklad Houbaře. Restaurace U Houbaře na Dukelských hrdinů se snaží vybudit dojem slušného podniku, kde se sice dobře najíte, ale klasicky po starobolševicku šidí na míře jak piva, tak panáků :-(. Fakt smutná bída…
Navíc absenci mýdla, ručníku a teplé vodyna WC bych dnes nečekal ani u nádražní pětky, natož u hospody, která byla vyhodnocena jako nejlepší restaurace, kde se čepuje plzeňské pivo…
Jestli TOHLE je NEJLEPŠÍ RESTAURACE r. 2010, kde se čepuje Pilsner Urquell, tak potěš koště a nechci vidět třeba někoho z druhé desítky oceněných :-)). To musí být běs !!!
03. března 2012 v 0.02
Jsou zkrátka některý hospody, kde se skoro zastavil čas. Někdy je to dobře. Viz U Rotundy, U Jelínků apod. – na nic si nehrají a je tam vše v poho. Ale to není příklad Houbaře. Restaurace U Houbaře na Dukelských hrdinů se snaží vybudit dojem slušného podniku, kde se sice dobře najíte, ale klasicky po starobolševicku šidí na míře jak piva, tak panáků :-(. Fakt smutná bída…
Navíc absenci mýdla, ručníku a teplé vody na WC bych dnes nečekal ani u nádražní pětky, natož u hospody, která byla vyhodnocena jako nejlepší restaurace, kde se čepuje plzeňské pivo…
Jestli TOHLE je NEJLEPŠÍ RESTAURACE r. 2010, kde se čepuje Pilsner Urquell, tak potěš koště a nechci vidět třeba někoho z druhé desítky oceněných :-)). To musí být běs !!!
04. března 2012 v 20.41
Teda jít do hospody U Houbaře by mne nikdy nenapadlo. Je to hospoda pro Sparťany, takový buranský podprůměrný namyšlence. Ta hospoda jim prostě sedí. Ale díky Bratrům jsem tam zavítal, velmi dobře pojedl, a tím kladné hodnocení končí. Po čtvrté Plzni už jsem nemohl a dal si radši limonádu. Znuděný personál už v té chvíli sledoval televizi a na hosty sr…, takovej letenskej socík.
05. března 2012 v 16.39
Bratři, asi budu trochu polemizovat. Je zajímavé, že jsem z vás všech dal nejmíň bodů a přitom bych Houbaře slovně jako vy tak příkře neodsuzoval. Tak jste měli dát míň bodů, když se vám to tam tak hnusilo. Něco je špatně s kalibrací. Hospoda, kterou slovně tak napálím, nemůže ode mne dostat tolik bodů. Jak říkám, já ji bodově hodnotil ze všech nejhůř, ale myslím, že to je prostě normální hospoda, celkem běžná, kam se dá jít. Prostředí slušné, jistou atmosféru to má. Nedostatky na hajzlíku bych ale taky neodpouštěl. Plzeň se mi zdála slušná, určitě ne špičková. Narozdíl od vás bych ale vůbec nechválil jídlo. Jo, řeknete, že si vybírám blbosti, ale na lístku má být dobré vše, ne pouze nejlepší kousky. V době předvelikonočního půstu si určitě víc lidí chce dát bezmasý jídlo i na bezbožné Letné (na mši u Antonína bylo ten večer plno). U Houbaře ale měli jen smažený a jen neprofláknutejší tituly a jedinou zajímavou věc – noky – mi rozmluvili. Tak jsem si dal žampiony a doslal jsem je prosáklé studeným omastkem, kterej jsem cejtil ještě druhej den. Narozdíl od vás bych tam možná večer na pivo s méně náročným kámošem šel, ale přes den na oběd teda (opět narozdíl od některých z vás) určitě ne. Aspoň že ty fazolky šly polknout. A ještě k těm bodům: vynásobte sí každej svý hodnocení šesti a podívejte si, na jakým místě by Houbař celkově skončil, kdyby to ostatní hodnotili stejně. A pak si přečtěte své slovní hodnocení. Tady něco nehraje. Jo, a nic tam nehrálo.