24. Konvent Společenství Úplňku – Restaurace U veverky

Publikováno dne: 29.09.2011

Začalo to devítihlavou saní. Ta se narodila v pivovaru Permon o silvestrovské noci z roku 010 na 011. Devět sladů, Voltáž devět procent, stupínků devatenáct. A k tomu ten výhled na Prahu!

Pak kousek příjemné turistiky a potom už ona. Veverka. Prostě taková stará dobrá česká klasická plzeňská hospoda, kde to žije, kde se člověk cítí dobře, kde to má atmosféru, kde není ani tuc tuc, ani ticho jako v hrobce. Slušná nepasterovaná plzeň z tanku a velmi dobrý výběr velmi dobrých jídel. Třeba taková smaženice, tu vám všude nedají. Skvělá nevysušená křidélka, bůčková pomazánka, smažené tvarůžky, prostě to, co patří pod pivo. Obsluha milá a profesionální.

Ano, dnešní trendy hospody musejí mít aspoň čtyři druhy piva. A je to dobře. Ale solí české a hlavně pražské hospodské kultury jsou a ještě dlouho budou přesně tyhle sousedské plzeňské pivnice, kde se navíc dobře jí. Ale řekněte mi, kde sehnali to ohromné množství starejch rádií, srdce sběratelovo by zaplesalo.

Ber8

www.uveverky.com

* 6 4 4 4 5 4 3 30
8 4 4 3 4 4 4 31
7 4 4 4 4 1 2 26
4 4 4 3 3 4 3 25
5 5 4 4 5 4 3 30
6 3 4 4 3 3 4 27

36
24
24
22
24
20
19
169

Jsou zde 5 komentáře k článku:
“24. Konvent Společenství Úplňku – Restaurace U veverky”

  1. Pochodak píše:

    Na to, jak jsem v duchu BerVosmě nadával na tu šíleně dlouhou cestu z místa srazu do místa pobytí, jsem vlastně tu Veverku nehodnotil nejhůř :-). Ale popořádku.

    Doběhnutím a společně s Pandoleafem cca 15 sekund před limitem vmímám jako docela povedený začátek. Pak úžasný výhled na Prahu, kterou – jak nám svatosvatě slíbil – pro tento učel nezapálil BerVosmička zvaný Nero :-). Pak již zmiňovaná Saň, což byla na začátek skutečná pecka !!! Pak pochodový maraton a nakonec konečně Veverka…

    Hned na stole mne upoutala reklamka na NEFILTROVANOU Plzeň a zajásal jsem ! To je totiž vskutku dobrota ! Ovšem ouha ! Mít ho budou, ale až od 5.10. :-(… To zamrzelo. Nicméně mi spravila chuť úžasná smaženice z hub a pořádná porce řízečků. Pivko slušné a dobré. Půjdu-li příště okolo, zajdu.

    Pochoďák

  2. Pochodak píše:

    P.S. Jen pro BerVosmičku !!! Vy ostatní si to nečtěte !!!

    Ber to tak, že když si někdo z Tvých nápadů a výběru hospod hned nesedne na prdel, tak to ještě neznamená, že :
    1. Tě nemá rád
    2. Se mu tam nelíbí
    3. Když do Tebe kdosi reje, tak buď rád ! Si živej, vole :-). Do mrtvejch se nereje…

    Pocho

  3. Februarius píše:

    Bratr BerVosmička se zhostil role Velkého Komtura zodpovědně, trošku to vypadalo, jako kdyby taťka svým zlobivým synkům ukazoval tu krásy Prahy, tu malebná zákoutí Jeleního příkopu se zrajícími fíky a vzal je na pořádnou procházku. Proto jsem chápal jeho výbuch žalu a vzteku, když ti haranti neprojevovali dosti vděčnosti a ještě si z taťky dělali srandu.
    Restaurace U Veverky mi není neznámá, lecjaký fajnšmekr tam zajde na dobré jídlo a pivo. U mne maximálně zabodovala houbová smaženice, profesionální obsluha a dobře ošetřená Plzeň. Atmosféra velmi dobrá, taková ta hospodská pohoda, kde spolu sedí montérkář i kravaťák u jednoho stolu a nikdo si na nic nehraje. Takových hospůdek bohužel ubývá, dnes je moderní chodit do sterilních nafoukaných restaurací a tvářit se jako skutečný MBA (Mladej, Blbej, Arogantní). Holt pokrok nezastavíš…

  4. Padoleaf píše:

    Kdyby mě Pochoďák, budiž za to veleben, nevytlačil do těch blbejch schodů, přišel bych pozdě. Jo, jo, žádná srnka už ze mě nebude. Nahoru na Hrad, a pak hnedle do příkopu a do Dejvic, to se mi tedy moc nezamlouvalo. No, nechť se procházka před hospodou, nestane jakousi blbou mantrou. U Veverek, já byl teda hodně spokojenej. Na čepu nebyla žádná nakouřená kyselina, ale výborná plznička. Dokonce z osazenstva se nikdo moc nechtěl koukat na bednu, a to zrovna S nakopali slávisty. Večer utekl krásně bez pachutí.

  5. Februarius píše:

    Bratře Padolefe, Slávisty se píše s velkým „S“, i když teď jsou zrovna klucí sešívaný v kletbě kvůli svému vlastníkovi a jejich prohry či výhry jsou mi lhostejné.
    Jsem zvědav, s čím nás zítra překvapíš…

Komentáře

Pro přidání nového komentáře k tomuto článku, se musíte nejprve přihlásit.

Webdesign: Kabris|NET