Do Kbel – tak to tedy žádný z Bratrů neuhodl. Přiznám se, že v mém rozhodování zvítězilo Svijanské na čepu.
Za přiměřeného špičkování a s chvíli nerozhodnosti, zda jsem si Bratry krutě nezašpásoval a neumístil Konvent do kbelského Lidového na gambáč a televizi, jsme dorazili na již plnou zahrádku. Svijanské bylo standardně dobré. Jídlo průměrné. Něco výtečné, něco stálo za .. prd. Výtečné vše domácí (tlačenka a slivovice). Tvrdé vepřové nudličky šli kuchaři nazpět. Hruškovice podávaná jedním číšníkem se u druhého číšníka změnila na pravdu jménem Hruška. Mno, celkově však dojem jménem DELTA nadprůměrný. Restaurace ještě těsně před zavíračkou plná a za hlaholu a spousty peprných hlášek jsme těsně po ní „unesli“ autobus do Letňan – cílové toť jeho stanice. Za zaznamenání stojí i to, že žádný z Bratrů již neměl chuť pokračovat v konzumaci. Holt kombinace „svijoslivo“ byla, zdá se, dosti výživná.
Padoleaf
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
6 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 23 |
|
![]() |
* | 7 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 26 |
![]() |
7 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 26 |
|
![]() |
6 | 2 | 4 | 2 | 2 | 3 | 3 | 22 |
|
![]() |
6 | 2 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 25 |
|
![]() |
7 | 2 | 1 | 3 | 3 | 2 | 2 | 20 |
|
![]() |
39 |
15 |
17 |
17 |
19 |
18 |
17 |
142 |
02. srpna 2011 v 16.32
Bratr Padoleaf měl nelehký úkol, překvapovat Bratry je stále těžší, ale jemu se to povedlo. Letní zahrádka restaurace DELTA ve Kbelích byla útulná s pěknou malbou na stěně rerstaurace. Výjev z lesa se spoustou zvířátek a panem hajným kterému zajíc čepuje pivo patří do Národní galerie. Naprosto mne uchvátil gothaj s cibulí, vše bylo skvělé od jemně nakrájeného salámu, dostatku cibule i octa, pepře, prostě lahoda. O to větší bylo zklamání s jídly teplé kuchyně. Svijanské pivo bylo průměrně dobré, jen bych trochu rozšířil sortiment. Pan číšník venku se choval slušně, ale nějaká velká vřelost k hostům mu chyběla. To „vnitřní číšník“ byl profík s úsměvem na tváři, vědoucí co hostům nabízí. Kdybych se v Kbelích někdy podruhé v životě vyskytl, navštívil bych tento podnik, poučen co si mám poručit, znovu.
02. srpna 2011 v 16.34
Jak tak koukám na celkové hodnocení, jsem zvědav, kdo z Bratrů předvede nějakou dvěstěbodovou hospodu…. No tak Bratře Dvoukiláči, ukaž se!
04. srpna 2011 v 15.17
Já bych ani na to jídlo nebyl tak přísnej. Celkem standardní úroveň. Biftek nebyl předpisový biftek, ale jíst se to dalo, vždyť je to obyčejná hospoda. Zato bych velice ocenil nápaditost výběru, přesně takhle má konvent vypadat, vydat se do zajímavých končin. To mě baví stokrát víc než sice bezchybná ale profláknutá hospoda. Vzhůru do nových obzorůch!
12. srpna 2011 v 16.56
Jo a stokrát jo !!! Naprostý souhlas s tím, že takhle nějak se překvapovat stojí za to !!! Ve snu by mne sice nenapadlo jet tam jen tak na pivo, nebo nedejbože na jídlo, ale budu-li někdy v okolí a bez auta, tak na ten gothaj s cíbou a pár kvasničáčků rád zaskočím. To zase ano…
K jídlu : Přesně takto se začalo tady vařit někdy začátkem devadesátek a jim to halt holt už nikdo neřekl, že se kuchyň od té doby posunula někam jinam :-). Nebo je druhá možnost, že to tak místním chutná a oni necítí potřebu nic měnit.
K tomu bifteku. To není tak, že byl dobrej a jíst se dal, to učitě ano, ale i v obyčené hospodě by měl mít v sobě kuchař tolik stavovské cti, že by vám biftek z palce svíčkové zkrátka NEMĚL udělat…
A na druhou stranu by pikolík měl mít alespoň základní povědomí o rozdílu mezi Hruškou a Hruškovicí. Páč napsat na nápoják Hruškovice a nalévat Hrušku (Už si nepamatuji jak to měli napsané, ale tvrdil původně, že to JE HRUŠKOVICE !) je též unfér a matení spotřebitele…
Já vím, že jsem asi přehnaně kritickej, ale jen na základě dobře míněné kritiky se může nějaká hospoda nad sebou zamyslet a třeba se i podunout kus dál a výš 🙂